IniciNoticiesPolíticaEls grups polítics municipals del PSC, el PP i Som Tordera demanen...

Els grups polítics municipals del PSC, el PP i Som Tordera demanen la celebració d’un Ple Extraordinari per tractar la problemàtica de les ocupacions il·legals d’habitatges

casa ocupadaEls grups municipals del Partit Popular, el Partit Socialista i Som Tordera Entesa han demanat un Ple Extraordinari per donar solucions al fenomen de l’ocupació il·legal d’habitatges a Tordera i respostes efectives a les necessitats de les famílies del poble. Al text de petició, comencen posant de manifest que l’ocupació de pisos i cases al municipi s’ha convertit en un fenomen creixent i fora de control, amb conseqüències molt negatives pels veïns, per les famílies que han ocupat habitatges per necessitat vital i per la convivència a Tordera. Els tres grups creuen que no s’ha donat resposta a les famílies del poble que han perdut casa seva per la manca d’una política d’habitatge i que l’arribada de gent d’altres indrets ha provocat una saturació dels Serveis Socials municipals, els quals no disposen dels recursos humans i econòmics suficients per atendre totes les persones que demanen ajuda per viure dignament. A més, apunten que l’afecte crida, potenciat per la permissivitat del govern local del PdeCat amb determinats perfils d’ocupants i delinqüents organitzats que es dediquen al lloguer il·legal, ha provocat un augment d’ocupacions d’habitatges per part de persones foranes, que venen a Tordera perquè és més fàcil que no pas a altres poblacions. Rafa Delgado és regidor del PSC.  

ple ocupes psc 1

A l’escrit de petició del Ple Extraordinari, PSC, PP, i Som Tordera fan constar que el govern local del PdeCat no vol reconèixer el que està passant al municipi, i que prova d’això la van tenir al ple del mes passat, quan aquest no va ser capaç de donar xifres d’habitatges ocupats a Tordera i va fer una interpretació plana del fenomen, englobant dins la mateixa categoria les persones del poble que han perdut casa seva i necessiten un lloc per viure i els que han vingut de fora. Salvador Giralt és regidor de Som Tordera.

ple ocupes som

El regidor del PP, Xavier Martín, creu que aquesta problemàtica afecta tot el poble i cal abordar-la de manera conjunta entre tots els grups polítics.

ple ocupes pp 1

El regidor socialista, Rafa Delgado, sol·licita la creació d’una comissió, on hi hagin representats tots els agents municipals implicats amb el conflicte.

ple ocupes psc 2

Els acords que PSC, PP i Som Tordera demanen en aquesta petició són:

  • L’elaboració d’un informe sobre l’ocupació d’habitatges a Tordera.
  • Implementar els acords aprovats pel ple respecte als habitatges buits que són propietat d’entitats bancàries, a més d’aplicar la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge.
  • Que des de l’oficina d’habitatge municipal s’assessori a les famílies de Tordera, perquè es puguin beneficiar de les bonificacions i els acords del ple en matèria d’IBI i dels pagaments de subministraments.
  • Que el govern municipal defineixi, desenvolupi i apliqui un Pla d’Habitatge Social, que doni resposta a totes les famílies de Tordera que ho necessitin, prioritzant la negociació amb les entitats financeres (propietàries de la majoria dels pisos buits del municipi) i posar fi a l’efecte crida que s’ha produït fins ara.
  • Intervenir de manera immediata en els focus de conflicte, per mitjà d’un protocol coordinat entre Policia Local, Serveis Socials i Serveis d’Habitatge, per donar solucions dignes i solidaries a les persones, però actuant també amb fermesa amb aquells que no respectin els drets dels veïns i alterin i posin en risc la seguretat ciutadana.
  • Donar un impuls polític a la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, per a la lluita judicial i policial contra les xarxes de lloguer de pisos ocupats i contra la producció i tràfic de dogues a Tordera, a més de donar suport explícit a les actuacions de la Policia Local.

El regidor popular, Xavier Martín, espera que tots els partits amb representació al plenari es sumin a la moció.

ple ocupes pp 2

Com que es tracta d’una petició de Ple Extraordinari, hi ha un termini perquè l’Alcalde el convoqui. En cas de no fer-ho, passat aquest temps el ple quedaria automàticament convocat. Els grups que fan la petició confien no haver d’esperar fins a la convocatòria automàtica.

ÚLTIMES NOTÍCIES