IniciNoticiesEntitatsTordera vol tenir una Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Tordera vol tenir una Associació de Voluntaris de Protecció Civil

voluntaris proteccio civilComença el procés perquè Tordera tingui una Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Aquest cos és un servei públic voluntari, orientat a donar resposta en situacions de risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, durant les quals la seguretat i la vida de les persones puguin estar en perill. Hi participen les diferents administracions, per mitjà de l’exercici de les seves respectives competències, però sempre amb el paper essencial de la col·laboració voluntària dels ciutadans.

Els dos conceptes fonamentals sobre els quals gira l’activitat del voluntariat de Protecció Civil són la prevenció i la col·laboració voluntària. Jordi Cases és el cap de la Policia Local de Tordera.

proteccio civil 1

Les tasques que haurà de dur a terme el cos de voluntaris de Protecció Civil són: col·laborar en la prevenció d’incendis forestals; col·laborar en emergències per incendis, nevades, inundacions i altres fets que puguin posar en risc la població; col·laborar en actes populars i/o multitudinaris, entre altres. Jordi Cases explica que aquests voluntaris hauran de fer una formació prèvia.

proteccio civil 2

En una segona fase, aquest cos de Protecció Civil també haurà de donar suport en l’elaboració, implantació i manteniment dels plans d’Emergències Municipals, a més de col·laborar en la sensibilització de la població respecte als riscos que els puguin afectar. Es tracta de donar a conèixer els diferents plans als principals actors, de manera que la gent sàpiga com ha d’actuar en cas de risc. A Tordera, aquesta acció ja s’ha fet a diverses urbanitzacions, encara que en una fase molt inicial, per informar sobre els riscos d’incendis forestals.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil està oberta al públic en general: qualsevol persona en pot formar part, després de rebre una formació específica. Només cal ser major d’edat i residir a Catalunya. Els interessats/des us podeu inscriure a través del formulari que trobareu a www.tordera.cat, on també s’hi detallen les tasques que realitzarà aquest cos.

ÚLTIMES NOTÍCIES