IniciNoticiesEducacióLa UdG oferirà un grau en Creació de Moda únic a l'Estat....

La UdG oferirà un grau en Creació de Moda únic a l’Estat. Els tallers pràctics es farien en col·laboració amb Inditex a Tordera.

eqp_punt_avui_grau_universitari_creacio_modaLa Universitat de Girona (UdG) treballa per oferir a partir del curs 2019-2020 un grau en Creació de Moda. Seran uns estudis que es faran en format dual, és a dir, compaginant la formació teòrica a les aules amb les pràctiques a l’empresa. Des de la UdG destaquen que no hi ha cap titulació universitària que ofereixi una “formació global” en el món de la moda i que prepari professionals des del punt de vista del patronatge, la confecció i el disseny. A més, argumenten que hi ha una necessitat al mercat laboral de tenir professionals preparats. Les classes es faran en català, castellà i anglès i buscaran convenis amb universitats a Pequín i Northampton (Gran Bretanya) que ofereixen estudis similars per tal de facilitar la mobilitat d’estudiants.

Entre les empreses interessades en establir vincles amb la UdG hi ha el grup Inditex, que té una seu a Tordera i que podria acollir bona part dels alumnes del grau per formar-los als seus tallers. A banda d’aquesta gran empresa del sector tèxtil, la impulsora dels estudis assegura que tenen diàriament demandes de professionals d’aquest sector. Sergi Bonet és el rector de la universitat de Girona.

grau-textil

Els estudis no s’impartiran directament a la UdG sinó a través d’un centre adscrit. La idea és que aquest espai estigui situat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, on actualment l’Escola Qstura hi té la seva seu on s’imparteix el diploma d’especialització.

ÚLTIMES NOTÍCIES