IniciNoticiesSocietatTordera es prepara per una nova edició del Gran Recapte d'Aliments

Tordera es prepara per una nova edició del Gran Recapte d’Aliments

voluntaris-gran-recapteEl Banc dels Aliments engega la maquinària per la vuitena edició del Gran Recapte, una campanya massiva de recollida d’aliments per donar resposta a la precarietat alimentària que pateixen moltes persones. La cita solidària es farà aquest any el 25 i 26 de novembre. Com l’any anterior, l’objectiu del Maresme és arribar a les 300 tones d’aliments que es puguin repartir després entre les persones que més ho necessiten. A Tordera, de moment són 3 establiments que han confirmat la seva participació, el Bon Preu/Esclat, el Consum i el Dia. Quico Cusí és el responsable del Gran Recapte a la comarca de Maresme i assenyala que des de l’inici del projecte, l’any 2009, la pobresa alimentària s’ha cronificat en moltes famílies.

gran-recapte-1

Per fer realitat l’objectiu al que vol arribar la delegació del Maresme del Banc dels Aliments, una de les parts més importants són els voluntaris. Se’n necessiten 2300 per poder fer front a la campanya i estar puntualment a tots els punts de recollida que s’estableixen arreu de la comarca. Per això acaba d’arrencar una campanya per captar voluntaris que ajudin durant el cap de setmana del Gran Recapte.

L’oli, la llet, o les conserves de peix i verdura són les necessitats més importants a les que el Banc dels Aliments està lluny de donar cobertura. Explica Belén Gimenez, representant del Banc del Aliments, que les necessitats més importants estan en aquest tipus d’aliments, tot i que les llegums cuites també són benvingudes.

gran-recapte-2

Com ja va passar en l’edició anterior, els aliments que es recullin a la comarca es gestionaran des del territori. Per això, els organitzadors del Gran Recapte negocien ara per poder disposar d’un local on fer la gestió i emmagatzematge dels aliments fins que siguin distribuïts entre els més necessitats.

ÚLTIMES NOTÍCIES