IniciNoticiesComerçTordera es prepara per la quarta fira del Conte el 8 d’octubre

Tordera es prepara per la quarta fira del Conte el 8 d’octubre

fira-conteL’Ajuntament de Tordera ja té preparada la quarta edició de la Fira del Conte de Tordera que es celebrarà el dissabte 8 d’octubre.

La Plaça de l’Església i el seu entorn seguiran sent un marc de singularitat, qualitat i dinamisme gràcies als espais d’animació des d’on es realitzaran actuacions lúdiques diverses. No hi faltarà tampoc l’habitual espai de trobada per a editorials, llibreters i il·lustradors d’arreu.

Un any més i gràcies a l’èxit aconseguit en les passades edicions la mostra vol seguir contribuint a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil a través d’eines com els contes i els àlbums il·lustrats. Un any més es posarà a l’abast dels visitants una oferta lúdica que doni a conèixer autors i il·lustradors catalans. Josep Llorens, és el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tordera.

llorens-fira-conte-1

Com a principals novetats d’enguany s’ha volgut recuperar l’essència dels personatges dels contes infantils més coneguts i adaptar-los a la nova imatge de la Fira del Conte. En aquesta línia i per a fomentar el procés creatiu dels nens, els autors de la imatge de la Fira www.musta.cat, faran un taller per a nens on podran crear els seus propis personatges de contes amb diferents materials i elements.

A més a més, s’ha treballat conjuntament amb el Teatre Clavé una part de la programació.  Per tant, el punt de partida de la Fira del Conte 2016 serà el 7 d’Octubre al Teatre Clavé amb una sessió de Contes i relats per a adults. També hi haurà un espectacle al Teatre Clavé dins el Cicle de Teatre familiar.

Així, tot i el caràcter marcadament infantil i familiar de la Fira del Conte, en aquesta edició s’ha fet una aposta alternativa a la programació per tal de poder atreure un públic més adult, en un altre format i un altre espai.

El regidor de Cultura, Josep Llorens assegura que s’ha ampliat l’àmbit d’actuació, amb col·laboració d’entitats públiques i privades.

llorens-fira-conte-2

En el marc de la fira, es recupera la trobada d’ il·lustradors “Carrers de Conte”. Una iniciativa que es durà a terme a través d’un circuit en espais en desús dels carrers del centre històric (locals i aparadors) propers a la Plaça de l’Església. Es podrà veure en directe el procés de creació de les il·lustracions i d’aquesta manera durant un dia, diversos indrets cèntrics es convertiran en una exposició a l’aire lliure

Aquesta activitat  es farà el dia 8 d’octubre a partir de les 10:00 fins les 13:00h. La temàtica girarà al voltant del cartell de la Fira d’aquest any: Personatges de Contes Tradicionals.

ÚLTIMES NOTÍCIES