IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT AMPLIARÀ ELS ESPAIS DE LLEURE A SANT PERE AMB ZONES VERDES...

L’AJUNTAMENT AMPLIARÀ ELS ESPAIS DE LLEURE A SANT PERE AMB ZONES VERDES I EQUIPAMENTS. LES OBRES COMENÇARIEN EN ELS PROPERS MESOS.

El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tordera treballa des de fa mesos en la redacció d’un pla de millora al veïnat de Sant Pere mitjançant la creació de noves zones verdes i de serveis que s’estableixen a la nova àrea residencial estratègica promoguda per la Generalitat a de Catalunya.

Per l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, la creació d’aquesta àrea permetrà ampliar els serveis i les possibilitats d’un veïnat que actualment està saturat i no disposa d’espai per la creació de noves zones de lleure ni d’equipaments. L’objectiu, segons l’alcalde, és crear espais necessaris per millorar la qualitat de vida dels habitants de la zona i deixar el veïnat definitivament ordenat.

El desenvolupament dels terrenys situats sobre del carrer d’Enric Granados permetrà la construcció del nou Institut d’Ensenyament Secundari pel qual el Departament d’Educació de la Generalitat ja n’ha donat el vistiplau. El nou IES públic es construirà al costat de l’escola la Roureda, ampliant la zona d’equipaments educatius i cobrint la futura demanda de places escolars per aquesta franja d’edat al municipi. El desenvolupament del pla director de la nova àrea a Sant Pere implicarà també la creació d’un gran parc per al lleure i la construcció d’un centre cívic per al veïnat. La nova àrea millorarà també l’accés a l’ermita de Sant Pere, sense que es vegi afectada la zona verda actual d’aquest paratge torderenc. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia preveu que les obres d’urbanització podrien estar finalitzades en dos anys.

Paral·lament a la redacció del pla director, des de la Regidoria d’Urbanisme s’ha redactat un estudi de mobilitat per garantir l’accessibilitat a aquestes noves zones. L’estudi permetrà millorar i assegurar l’accés a Sant Pere des de la carretera d’Hostalric a Blanes i, a la vegada, ampliar i arranjar l’actual zona verda del parc del veïnat, davant del carrer d’Ausias March.

ÚLTIMES NOTÍCIES