IniciNoticiesRegidoriesTordera mostra el seu condol per les víctimes del terratrèmol d’Itàlia

Tordera mostra el seu condol per les víctimes del terratrèmol d’Itàlia

L’ajuntament de Tordera, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya en representació del món local català, han mostrat públicament en les darreres hores el seu condol per les víctimes del terratrèmol de 6,2 graus que es va produir la matinada de dimarts a dimecres a diversos pobles de les regions d’Itàlia d’Úmbria, Laci i Marques on almenys han mort 247 persones i hi ha més de 150 desapareguts.

Des del municipalisme català es vol posar en valor la implicació del món local italià i traslladar el suport i condol a les autoritats municipals, així com als familiars i amics dels afectats. Així mateix, es transmet el desig que es vagin trobant el màxim de desapareguts en vida.

L’epicentre es va situar a 10 quilòmetres al sud-est de Norcia. El sisme s’ha produït molt a prop de L’Aquila, on el 2009 hi va haver un sisme també de 6 graus que va causar més de 300 morts.

D’altra banda, un terratrèmol d’una magnitud de 2,2 graus a l’escala de Richter ha afectat aquest dijous al matí el terme municipal de Santa Coloma de Farners.

Segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el sisme de baixa intensitat s’ha produït a les 6:04 hores i l’epicentre s’ha situat entre Santa Coloma de Farners i Sils, molt a prop de la capital de la Selva.

El sisme no ha estat percebut per la població i no ha provocat danys, segons ha indicat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

ÚLTIMES NOTÍCIES