IniciNoticiesSocietatELS GRUPS DE CATEQUESIS OMPLEN D’AMBIENT NADALENC LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA. PER...

ELS GRUPS DE CATEQUESIS OMPLEN D’AMBIENT NADALENC LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA. PER LA SEVA BANDA, LA PARROQUIA ES PREPARA PER LA MISSA DEL GALL I LA MISSA DE NADAL.

Més de 200 persones van participar diumenge, en la representació del pessebre vivent que promou els grups de catequesis i la parròquia de Tordera. L’activitat va consistir amb diversos quadres repartits per la plaça de l’església i entorns. El rector Josep Gispert, destacava el volum de persones que participen cada any en el pessebre vivent.

La parròquia de Tordera ja es prepara per la missa del gall, dia on també es podrà visitar també el tradicional pessebre de l’interior de l’església.

Acabarem aquesta notícia explicant que el Nadal disposa de les seves particularitats pròpies a Catalunya. Un exemple és el Tió de Nadal, també anomenat Tronca o simplement Tió. Un altre seria el fet de celebrar Sant Esteve, el dia després de Nadal, per a poder-se reunir així amb l’altra part de la família amb qui no s’havia pogut estar el Nadal. Aquest dia, a més, els nens diuen un vers i a canvi els pares els donen una paga. A banda de la celebració del dia 25, el Nadal inclou altres festivitats, com el cap d’any, que també és celebrat amb gran força, i els Reis que, entre el dia cinc i el sis de gener, porten regals a tots els infants. En el món llatí, també se celebra el dia dels Sants Innocents, de doble significat.

ÚLTIMES NOTÍCIES