IniciNoticiesMedi ambientTordera estudia instal·lar sensors volumètrics en els contenidors per millorar la gestió...

Tordera estudia instal·lar sensors volumètrics en els contenidors per millorar la gestió del sistema de recollida residus

contenidorsL’ajuntament de Tordera està estudiant la possibilitat de posar en funcionament, un sistema de tecnologia Smart City que permetrà obtenir informació per a la millora de la gestió del sistema de recollida de residus. Es tractaria d’implantar uns sensors volumètrics en els contenidors que detectaran paràmetres de moviment, volum i temperatura, unes dades que oferiran gran informació amb l’objectiu de millorar l’eficiència del servei municipal. Ho avança l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde brossa 1

Joan Carles Garcia ha assenyalat que amb les dades que aportin aquests sensors, es podrà optimitzar el sistema de recollida, estalviant temps, reduint la contaminació i la pressió de trànsit, i adequant les rutes a les necessitats reals del poble. Els dispositius detectaran quan aquests contenidors estan plens, si hi ha un increment sobtat de temperatura i els moviments no habituals, de manera que es podrà adaptar la gestió a les necessitats detectades.

alcalde brossa 2

Properament, l’ajuntament de Tordera convocarà un nou concurs per adjudicar el servei de recollida d’ escombraries. En les bases d’aquest concurs, es vol incloure l’obligació que les empreses que es presentin hagin d’aplicar aquesta tecnologia. Aprofitant aquest nou concurs públic, el consistori també es planteja que segons quins establiments no utilitzin els contenidors soterrats, per evitar que els col·lapsin. Es proposa que les empreses o comerços que generin més residus utilitzin uns contenidors propis.

ÚLTIMES NOTÍCIES