IniciNoticiesMedi ambientEl FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT, ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES...

El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT, ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.

El fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet Salvador, de CiU, per un presumpte delicte ecològic, al considerar que han estat partícips de la contaminació d’una riera.
Segons publica avui “EL PERIÓDICO”, l’acusació sosté que aquests dos càrrecs, conscients de l’incompliment de les seves obligacions legals, “permetien, consentien i toleraven” que les aigües residuals generades per la urbanització Terrabrava fossin abocades, sense depuració i sense tractament, al torrent de les Roques Llises i d’allà anaven a parar a la riera de la vall Lloparda.

A parer del fiscal, aquests abocaments van contaminar greument les aigües d’aquestes lleres públiques, que van acabar afectant el seu ecosistema i van generar un risc als dos espais naturals protegits, en especial el dels estanys de Tordera. Segons la querella, l’existència d’aquest abocament, l’absència de tractament i la falta de connexió a la xarxa de col·lectors municipals eren uns fets “perfectament coneguts” pels càrrecs municipals des de l’any 1999, ja que des d’aquesta data l’ajuntament i els acusats han intentat derivar cap a altres administracions el cost de la construcció d’una depuradora.

L’ajuntament de Tordera comunica que no es pronunicarà sobre aquesta notícia ja que desconeix els termes de la querella. Els serveis jurídics de l’ajuntament han assenyalat que la querella encara no s’ha admès a tràmit i serà el jutjat qui haurà de valorar el contingut de la mateixa.

ÚLTIMES NOTÍCIES