IniciNoticiesPolíticaEls partits polítics locals valoren la investidura del president Puigdemont

Els partits polítics locals valoren la investidura del president Puigdemont

PuigdemontEls partits polítics locals valoren de manera molt diferent el nou pacte de govern entre Junts Pel Sí i la Cup, que ha permès que el gironí Carles Puigdemont sigui escollit president de la generalitat. Des de CDC, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha fet una valoració en positiu al pacte signat per formar govern. Un pas endavant, ha dit, per desencallar la situació creada en els darrers tres mesos i donar estabilitat política al país. Garcia troba significatiu que el rei de l’estat no rebés dilluns la presidenta del parlament.

170111_002

Des d’ERC, el portaveu local Xavier Pla ha mostrat la satisfacció dels republicans per l’embranzida que agafa el procés després del pacte al que s’ha arribat aquest cap de setmana. Pla confia que durant aquest mesos es constitueixin les estructures d’estat necessàries pel estat independent. El regidor republicà manté la confiança amb la CUP malgrat la duríssima negociació per arribar fins aquí.

puigdemont erc

Des de la secció Local de La Candidatura d’Unitat Popular, David Musquera creu que unes eleccions anticipades eren la millor opció pel seu partit. Creu que la CUP ha cedit massa en les negociacions amb Junts pel Sí i que no s’ha aconseguit un president de consens. En aquest sentit, Musquera apostava per una presidència de la mà d’Oriol Junqueras o Raul Romeva.

puigdemont cup

Des de les files del PSC, la regidora Toñi Garcia, considera que el pacte és completament legítim, però en canvi no ho és l’acord per iniciar un trencament unilateral amb l’estat. Garcia creu que el nou govern no donarà estabilitat en el país. La socialista posa de relleu l’immobilisme d’aquesta situació.

puigdemont psc

Per la seva banda des de Catalunya si que es pot, el portaveu de Podem Salvador Giralt, considera que l’escenari d’unes eleccions anticipades eren positives per a ells. Giralt creu que les coses no s’estan fent correctament, i que el referèndum pactat amb l’estat és la millor sortida per a Catalunya.

puigdemont som

Finalment, des del Partit Popular, el president local Xavier Martin considera que l’acord i la investidura no acaba de ser seriós. Per Martin, Puigdemont té tot el dret a ser president de la Generalitat però no era ni tant sols el candidat de la circumscripció de Girona. Xavier Martin felicita CDC per l’estratègia seguida que, segons ells, els salva com a partit.

puigdemont pp

Aquest dimarts al vespre, Carles Puigdemont va prendre possessió del càrrec de president, en una cerimònia solemne al Palau de la Generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES