IniciNoticiesCulturaTordera es prepara per rebre els Reis Mags. Enguany, la cavalcada canvia...

Tordera es prepara per rebre els Reis Mags. Enguany, la cavalcada canvia el recorregut per motius de seguretat.

00639La Comissió de Festes de Tordera està ultimant els detalls de les carrosses per rebre els Reis Mags de l’Orient. Ses Majestats visitaran tots els nens i nenes de Tordera la nit del proper 5 de gener i arribaran carregats de regals i amb molts quilos de caramels, aptes per a celíacs.

Enguany, la cavalcada dels Reis Mags presenta una gran novetat: un canvi en el recorregut. La proposta d’aquesta modificació la fa el departament de Protecció Civil, amb la voluntat de millorar la seguretat i complir la normativa vigent estatal. Per tant, el canvi de recorregut respon a la necessitat de minimitzar diversos riscos associats a l’anterior, que suposaven una excessiva vulnerabilitat, especialment pels menors, en zones com el creuament de la carretera de Sant Pere o el trànsit per carrers estrets del centre de la vila. Ho explica Sílvia Català, regidora de festes i seguretat de l’Ajuntament de Tordera.

cavalcada reis 1

El nou itinerari s’iniciarà a dos quarts de 7 de la tarda del dia 5 de gener des de l’Avinguda dels Països Catalans, passant per tot el Camí Ral fins arribar a la Plaça de la Concòrdia, per accedir des d’aquí a la Plaça de l’Església, des d’on els Reis continuaran a peu el recorregut fins a l’Ajuntament. En aquest punt i com cada any, els Reis faran la salutació des del balcó i, finalment, es desplaçaran fins a l’Església, on faran l’adoració i rebran els nens i nenes que ho desitgin. Escoltem Sílvia Català.

cavalcada reis 2

Des de fa dos mesos, l’Ajuntament de Tordera està en contacte amb les associacions de veïns de Sant Pere i Sant Andreu i els comerciants del centre del poble, per explicar-los aquest canvi en el recorregut dels Reis Mags. Sílvia Català assegura que tothom ho ha entès.

cavalcada reis 3

Per tal de facilitar la mobilitat, l’Ajuntament ha acordat amb l’empresa de transport urbà, posar a disposició de tothom qui ho desitgi un bus llançadora específic per aquells que vulguin veure els Reis. El bus serà gratuït i sortirà i tornarà cada mitja hora de les parades habituals de Sant Andreu i Sant Pere fins al nucli urbà, entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre.

Pel que fa a la Comissió de Festes, ja fa mesos que treballa en l’elaboració de les carrosses, per tal que la cavalcada sigui ben lluïda. A més, aquest any la Comissió es reserva diferents novetats, que s’aniran desvetllant durant el recorregut de la comitiva reial. Sílvia Català agraeix la feina de totes les persones que treballen perquè la cavalcada dels Reis Mags de l’Orient sigui possible cada any a Tordera.

cavalcada reis 4

Els Reis també rebran les cartes dels nens i nenes que les vulguin enviar per Internet, a través de l’enllaç que trobaran a la pàgina web de l’Ajuntament. Com cada any, Ràdio Tordera prepara una retransmissió especial de la cavalcada, a partir de les 6 de la tarda.

ÚLTIMES NOTÍCIES