IniciNoticiesSalutEl Servei d'Emergències Mèdiques del Maresme estrena ambulàncies

El Servei d’Emergències Mèdiques del Maresme estrena ambulàncies

ambulancies_semEl Servei d’Emergències Mèdiques ha estrenat aquesta setmana 24 noves ambulàncies al Maresme i Barcelonès Nord. 21 comptaran amb suport vital bàsic, mentre que les 3 restants seran de suport vital avançat. A banda de ser vehicles nous, amb canvi automàtic, il·luminació led i un nou equipament més modern i lleuger, les ambulàncies renoven també la imatge que estàvem acostumats a veure. A partir d’ara, seran gairebé només grogues i amb una retolació similar a la dels cotxes dels Mossos d’Esquadra, perquè la senyalització sigui més entenedora.

Coincidint amb l’estrena d’aquesta nova flota, el Servei d’Emergències Mèdiques passa també a unificar la gestió del transport sanitari públic, que fins ara era diferent segons si es tractava d’un servei urgent o no. En total, la zona sanitària del Maresme i el Barcelonès Nord comprèn l’atenció a vuit-centes mil persones.

La presidenta de la Plataforma d’usuaris de la Sanitat Pública, Carme Sabaté celebra que s’hagi unificat la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). A partir d’ara, el Sistema d’Emergències Mèdiques s’encarregarà de centralitzar les dues modalitats.

ambulancies 1

En el nou desplegament del Transport Sanitari Integrat, es contempla que les ambulàncies de Suport Vital Avançat estiguin integrades per un infermer i/o un metge. Carme Sabaté reclama que sempre s’hi inclogui un metge en aquesta modalitat.

ambulancies 2

Ara, el Maresme compta amb 2 ambulàncies de suport vital, que presten servei les 24 hores del dia i que estan ubicades a Mataró i Calella, i amb 19 ambulàncies bàsiques. D’aquestes, 14 estan en servei les 24 hores del dia i 5 fan jornades de 12 hores. A més, com a reforç, durant els mesos d’estiu es compta amb 4 ambulàncies bàsiques més (2 de 24 hores i 2 més de 12 hores).

ÚLTIMES NOTÍCIES