IniciNoticiesMedi ambientEl ple de l’Ajuntament de Tordera aprova, amb el vot en contra...

El ple de l’Ajuntament de Tordera aprova, amb el vot en contra del PP, una moció per a un nou model de gestió del litoral català.

dragatgeEl plenari municipal va aprovar la setmana passada, amb el vot en contra del Partit Popular, una moció per a un nou model de gestió del litoral català. La moció la van presentar conjuntament CiU, ICV-Podem, ERC+Gent de Tordera i PSC, en nom de la Plataforma Ciutadana, i la van aprovar per decret d’urgència. Així, el tràmit d’avaluació ambiental queda exclòs i no hi haurà cap període d’exposició pública, la qual cosa significa que tampoc es permetran al·legacions.

L’objectiu del text és demanar al ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient la suspensió i moratòria de les actuacions derivades del pla, les quals representen un retorn a gairebé 30 anys enrere. També s’insta el Consell Comarcal del Maresme, la Generalitat i el ministeri responsable de l’àmbit, a més dels consells comarcals del Vallès Oriental i La Selva si és el cas, a engegar un procés destinat a elaborar un pla del litoral, on s’hi impliquin tots els actors que hi viuen, treballen, en fan ús, en són coneixedors i tenen poder de decisió sobre el territori. La moció també aposta per crear una taula per a la gestió del litoral del Maresme, amb l’objectiu de dissenyar un pla integral per a la gestió de les platges i la sostenibilitat del territori. Per últim, s’exigeix el compliment de les actuacions als ports amb “bypass” de sorres, tal i com s’estableix a la legislació vigent i que a dia d’avui no s’està duent a terme.

El regidor Carles Seijo, de SOM Tordera, diu que aquesta és una lluita que va començar fa molts anys, des que es va crear el primer gran port al Maresme, el de Mataró.

mocio litoral som

Durant la seva intervenció, el regidor Seijo també va anunciar que, properament, es presentarà una nova moció d’àmbit ambiental, per demanar la prohibició de les prospeccions marines i les investigacions acústiques al Mediterrani.

Per altra banda, des del PSC, el regidor Rafa Delgado també va donar suport a la moció, entenent que es tracta d’una situació molt greu.

mocio litoral psc

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Jordi Romaguera, recordava que cal buscar l’equilibri entre el sector turístic i el sector pesquer.

mocio litoral erc

Des de CiU, el regidor Josep Llorens també va mostrar el suport del seu grup a la moció.

mocio litoral ciu

El regidor del PP, Xavier Martín, responsabilitza CiU i PSC d’aquesta situació, en tant que diu que són els partits que han governat a la majoria de pobles del Maresme aquests últims anys i que, per tant, han deixat arribar al punt on s’és avui.

mocio litoral pp

La moció es va aprovar amb el vots a favor dels partits que la van presentar (CiU, Som Tordera, ERC+Gent de Tordera i PSC) i el vot en contra del PP.

ÚLTIMES NOTÍCIES