IniciNoticiesMedi ambientEl Terratrèmol d'intensitat 4,3 a l'Alt Empordà es deixa sentir a Tordera

El Terratrèmol d’intensitat 4,3 a l’Alt Empordà es deixa sentir a Tordera

terratremol-roses-octubre-2015Aquesta matinada, a dos quarts i mig de dues, s’ha sentit un terratrèmol d’intensitat 4,3 a l’escala de Richter a diversos punts de Catalunya, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’ICGC. En un primer moment, les dades automàtiques parlaven d’una intensitat de 3,9, però després de les revisions que s’han fet des de l’ICGC, s’ha determinat que el sisme ha estat de 4,3 a l’escala de Richter.

L’epicentre ha estat a la badia de Roses, a prop del cap de Norfeu, a uns cinc quilòmetres de fondària. El sisme ha durat uns deu segons i no ha causat danys materials.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 195 trucades de veïns sorpresos pel sisme. Els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap intervenció. Les xarxes socials s’han fet ressò del sisme, que s’ha notat a tot el litoral. Molts ciutadans de Tordera han notat la tremolor.

Uns minuts després, a la 1:51 hores de la matinada, hi ha hagut una altra rèplica de menor intensitat: d’1,7, a Sant Pere Pescador, al costat del primer, també al mar. Més tard hi hagut dues rèpliques més d’1’5, a l’Escala.

ÚLTIMES NOTÍCIES