IniciNoticiesSalutComença la campanya de vacunació de la grip

Comença la campanya de vacunació de la grip

cartell_gripJa fa uns dies que està en marxa la campanya de vacunació antigripal. A Catalunya es distribuiran 1.200.000 dosis als ambulatoris, amb un pressupost de més de 4.300 milions d’euros, similar al de l’any passat. La vacuna es dirigeix sobretot als grups de risc: persones grans a partir de 60 anys, persones amb malalties cròniques, dones embarassades i el col·lectiu de professionals sanitaris. El Departament de Salut aconsella vacunar-se entre els mesos d’octubre i novembre, ja que la vacuna tarda de dos a tres setmanes a fer efecte. I la primera epidèmia acostuma a arribar entre desembre i gener. El director del CAP de Tordera, Albert Alum, explica de què depèn que el virus de la grip sigui més o menys agressiu.

alum grip 1

El Doctor Alum recorda que el virus canvia cada any, i que per això la vacuna també s’adapta.

alum grip 2

Alum diu que amb una bona alimentació, rica en fruites i verdures, es pot millorar el sistema immunitari i evitar malalties com la grip.

alum grip 3

Ara per ara, la vacuna és de les poques mesures preventives eficaç. El director de l’ambulatori torderenc, Albert Alum, ens dóna alguns consells per combatre la grip.

alum grip 4

Totes aquelles persones grans o amb malalties cròniques que notin algun símptoma gripal que demanin visita immediata al CAP, perquè el virus no es compliqui.

Els professionals mèdics fan un seguit de recomanacions higièniques: tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús quan estosseguem o esternudem, rentar-se les mans amb freqüència, ventilar sovint els espais tancats obrint les finestres, evitar el contacte proper amb persones que tinguin la grip i no sortir de casa si estem malalts.

ÚLTIMES NOTÍCIES