IniciNoticiesCulturaL’espectacle Pinocchio enceta la programació en horari escolar dels curs 2015-2016, en...

L’espectacle Pinocchio enceta la programació en horari escolar dels curs 2015-2016, en què hi assistiran prop de 8.500 alumnes

PINOCCHIO_01_teatreclaveL’espectacle Pinocchio de la companyia La Baldufa Teatre és l’encarregat de donar el tret de sortida a la programació d’arts escèniques i música en horari escolar d’aquest curs 2015-2016. Un espectacle basat en la història original de Carlo Collodi que ha rebut el premi FETEN 2015 al millor espectacle i a la millor direcció. Des del dimarts 27 de d’octubre fins el divendres 30 d’octubre, Pinocchio farà estada al Teatre Clavé de Tordera en diverses funcions adreçades a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària. En concret, hi assistiran alumnes de centres educatius de Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna, Canet de Mar i Fogars de la Selva.

Juntament amb aquest espectacle, L’art de ser espectador compta aquest curs 2015-2016 amb una dotzena de propostes adreçades a alumnes des d’educació infantil fins a Batxillerat. Per als més petits, és a dir, alumnes d’Educació Infantil, la programació inclou tres espectacles: Pingüin, una proposta de titelles a càrrec de Periferia Teatro; Oh, que bonic és Panamà! un espectacle d’Hirondela Teatre que també s’adreça a alumnes de Cicle inicial de Primària; i una proposta de música a càrrec de la companyia Terranegra titulada Capsa de curculles.

Per als alumnes d’educació Primària, L’art de ser espectador inclou espectacles de diversos gèneres: titelles amb Guyi-Guyi de la companyia Periferia Teatro; dansa amb Bombolles de paper de Bàcum dansa, titelles amb Adiós Bienvenida de Mimaia Teatre i A taula! de la companyia Peus de porc; i una proposta de música titulada Tubs del món del grup Bufa&Sons.

Finalment, per Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat la programació de L’art de ser espectador compta amb un espectacle en castellà sobre el procés de dol titulat Triple salto de la companyia Pikor Teatro; un concert amb les quatre veus femenines que integren Les Delikatessen titulat Delikatessen concert; i un espectacle en anglès de Blue Mango Theatre titulat Speaking Spanglish que ofereix a una visió humorística dels estereotips, tradicions i costums tant de la Gran Bretanya com d’Espanya.

El director del Teatre Clavé, Josep Navarro destaca la basant positiva en l’accés dels nens al teatre.

art ser espectador

En total, prop de 8.500 espectadors des d’Educació Infantil fins a Batxillerat de centres educatius de l’Alt Maresme i la Selva assistiran a les funcions de L’art de ser espectador, un programa organitzat per l’Ajuntament de Tordera i la Fundació Teatre Clavé amb el suport de la Diputació de Barcelona i els municipis de la zona.

ÚLTIMES NOTÍCIES