IniciNoticiesCulturaTordera prepara la tercera edició de la fira del conte aquest dissabte.

Tordera prepara la tercera edició de la fira del conte aquest dissabte.

3 fira conteLa Regidoria de Promoció Econòmica ja té a punt la tercera edició de la Fira del Conte de Tordera que es celebrarà dissabte, 24 d’octubre.
A través d’aquesta mostra es vol contribuir a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil a través d´eines com els contes i els àlbums il·lustrats, així com també posar a l’abast dels visitants una oferta lúdica que doni a conèixer autors i il·lustradors catalans.

Un any més, el proper dissabte, la plaça de l’Església i el seu entorn s’habilitarà amb l’objectiu de convertir-lo en un espai de trobada per a llibreters i il·lustradors d’arreu, juntament amb altres espais d’animació des d’on es realitzaran actuacions lúdiques diverses amb  l’objectiu de convertir-lo en un marc singularitat, qualitat i dinamisme. Ho explica el regidor de promoció econòmica, Marc Unió.

fira del conte 1

La Fira comptarà aquest any amb la presencia de nou editorials, que a través d’activitats lúdiques com conta-contes i tallers, presentaran les seves novetats al públic familiar. També participaran a la fira les escoles, entitats i empreses del ram educatiu de Tordera, que s’han volgut sumar a la iniciativa organitzant novament lectures en veu alta, espectacles de teatre i tallers d’animació i creativitat infantils. Marc Unió parla d’una fira amb activitats diverses i per a totes les edats.

fira del conte 2

Les activitats començaran a dos quarts 11 del mató amb lectura en veu alta  amb les escoles de Tordera: La Roureda, Vedruna, Ignasi Iglésias, Institut de Tordera, a les escales de l’església.

Seguidament Presentació i il·lustració de L’home més fort del món, amb Takatuka Editorial (a partir de 4 anys). A l’espai Tallers i Conta conte il·lustrat La visita de la Valentina, amb Edicions Casablanca (a partir de 3 anys), a l’escenari.

A les 11.00, hi haurà la presentació Contes Cuscusians, amb l’Editorial Los Cuscusianos (a partir de 5 anys). A l’espai Tallers i Conta contes “Un conte ben embolicat”, amb l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot, a l’escenari.

A les 12.00, tindrem el Taller Descobreix els teus talents, a càrrec de la Fundació Creativació (a partir de 8 anys). A la zona tallers. I conta contes Formigues a la cuina, amb l’Editorial Piscina, un petit oceà (a partir de 4 anys), a l’escenari.

A dos quarts de 1 començarà el conta contes il·lustrat Miriam, de somiatruites a rodamón, amb Ruth Rodriguez i Miquel Cazaña (a partir de 4 anys). A l’escenari.

Les activitats de la tarda començaran a les 4 amb la lectura en veu alta amb l’escola Vedruna de Tordera. A les escales de l’església. I la presentació / conta contes La caixa del port, amb la torderenca Gemma Martí. A l’escenari.

A dos quarts de 5 de la tarda tindrà lloc l’espectacle El gran llibre de les històries imaginades de les tradicions, amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA (a partir de 4 anys). A l’escenari i el Taller El drac emocionat, amb el Centre de psicologia i logopèdia El Camí (de 4 a 6 anys), a l’espai Tallers

A dos quarts de 6 tindrem conta contes La increible història del nen menjaparaules, El pirata de les estrelles i Tristània imperial, a càrrec de Babulinka Books (a partir de 4 anys), a l’escenari. També hi haurà la presentació de Tunga Petitunga, amb Mar Pavón i Pagès Editors (a partir de 6 anys), a les escales de l’Església. I taller Descontant contes, a càrrec de La Regadora (de 6 a 10 anys), a l’espai Tallers.

A les 6 de la tarda, espectacle d’obres xineses: El Patufet, amb l’Escola Educació especial Les Aigües de Mataró, al Teatre Clavé.

Finalment, a les 7 de la tarda, música i diversió fi de festa Balla, canta i riu, a càrrec d’El pot petit.

El regidor de promoció econòmica, Marc Unió recorda que la distribució de les parades i punts d’ activitats serà a la plaça de l’església. Unió aposta per la qualitat dels expositors, abans de la quantitat.

fira del conte 3

Durant tot el dia també hi haurà partides del Guspira, el joc dels correfocs, a càrrec de Jordi Torras i Taller de Llaminadures (a partir de 3 anys). També, els expositors organitzaran tallers i jocs a les seves parades. Durant la tarda, l’Associació de narradors i narradores explicarà “Històries a cau d’orella, de tu a tu”. Els serveis informatius de Ràdio Tordera faran una programació especial en motiu de la fira, amb butlletins en directe, des de la mateixa plaça per seguir l’esdeveniment.

ÚLTIMES NOTÍCIES