IniciNoticiesMedi ambientEls veïns de Fogars de la Selva i de Niàgara Park podran...

Els veïns de Fogars de la Selva i de Niàgara Park podran tornar a beure de l’aixeta

aiguaLa normalitat tornarà a les llars de Fogars de la Selva i de la urbanització Niàgara Park de Tordera a partir d’aquesta tarda. Més de 1.800 veïns han estat des de divendres sense poder beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta. Les darreres analítiques van detectar uns nivells més elevats del que marca la normativa pel que fa a l’antimoni. Concretament, Catalunya estableix que, com a màxim, el nivell d’aquest component pot ser de 5 micrograms per litre, mentre que la xarxa d’abastament d’aigua de Fogars (que també subministra la urbanització Niàgara Park de Tordera) es trobava entre els 6 i 7 micrograms per litre.

Davant d’aquesta situació, ambdós ajuntaments van optar per informar a través de diversos canals sobre la prohibició d’usar aquesta aigua per a consum humà. En canvi, durant aquests dies els veïns sí han pogut fer servir l’aigua de l’aixeta per dutxar-se o rentar els plats i la roba.

Posteriorment, l’ajuntament de Fogars de la selva va encarregar analítiques d’un segon pou. Aquest és més profund que el pou des d’on actualment es capta l’aigua per a tota la xarxa. Els resultats han arribat aquest matí, i han confirmat que els nivells d’antimoni estan per sota del que marca la normativa: hi ha només 2 micrograms per litre. Ara s’informarà a l’autoritat sanitària corresponent, i s’espera que en poques hores s’ aixequi el ban de prohibició. A partir de llavors, els veïns de Fogars de la Selva i Niàgara Park de Tordera podran tornar a veure aigua de l’ aixeta.

Els responsables municipials desconeixen quin és l’origen dels alts nivells d’antimoni i ha dit que treballaran conjuntament amb l’ACA per detectar d’on prové i trobar una solució per evitar que torni a passar.

ÚLTIMES NOTÍCIES