IniciNoticiesMedi ambientEls veïns de Niàgara Park continuen sense poder consumir aigua de l’aixeta

Els veïns de Niàgara Park continuen sense poder consumir aigua de l’aixeta

aiguaNiàgara Park i Fogars de la Selva no poden consumir aigua de l’aixeta perquè des de fa uns dies no és apte pel consum humà. S’hi ha detectat un excés del paràmetre d’antimoni. El valor legal de l’antimoni és de 5 micrograms per litre. En aquest cas, s’hi han detectat valors entre els 6 i els 7 micrograms per litre.

Amb aquesta superació del valor màxim legal, l’autoritat sanitària competent ha qualificat l’aigua com a no apta per al consum. Així doncs, l’aigua de la xarxa pública no es pot fer servir per al consum propi ni per elaborar aliments. L’aigua si es pot fer servir per rentar i fregar i per a altres treballs de la llar. El regidor de Territori i sostenibilitat, Carles Seijo apunta que amb els nivells que s’han detectat no representa un perill per a la salut, però que el protocol determina el procediment.

niagara 1

Segons Carles Seijo, de moment no se saben els motius que han provocat aquest augment d’antimoni en l’aigua que abasteix la urbanització Niàgara Park, i que es va detectar divendres al mati.

niagara 2

La solució que proposa l’ajuntament de Tordera és deixar que connectar-se amb els dipòsits de Fogars de la Selva i realitzar una nova connexió que agafi aigua de la xarxa de Tordera. Mentre durin aquest treballs, Carles Seijo diu que s’ha buscat un camió cuba especial per a poder repartir aigua entre els veïns de Niàgara Park. Malgrat això, es parlarà amb l’ajuntament de Fogars perquè es puguin portar cubes d’aigua per aboca-la en el dipòsit, que distribueix a tota la zona.

niagara 3

Les accions per poder tornar a consumir aigua potable es podrien allargar entre una setmana i 10 dies. Per a qualsevol aclariment o informació addicional que precisin, poden dirigir-se a les oficines d’Aqualia o als números d’atenció al client 900.81.40.81 o 900.81.40.82.

ÚLTIMES NOTÍCIES