IniciNoticiesSocietatL’atur baixa a Tordera en 55 persones durant el mes de juliol....

L’atur baixa a Tordera en 55 persones durant el mes de juliol. Es tracta del descens més elevat en aquest mes des de 2010.

aturjuliol15Segons les dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, aquest mes de juliol a Tordera hi ha 55 persones menys apuntades a les llistes de l’atur. És el cinquè mes consecutiu que el nombre d’aturats al municipi cau, coincidint amb els mesos de més activitat turística. En termes interanuals, si ho comparem amb el mateix mes de l’any passat, el descens és de 131 persones. Es tracta de la baixada més elevada en un mes de juliol des de 2010. El nombre total de desocupats a Tordera al juliol era de 1.378, el que representa un índex d’aturats del 19,75%. Aquest mes es fa difícil fer la comparativa respecte a la taxa d’atur del mes anterior ja que l’Observatori de Desenvolupament Local ha començat a aplicar un nou mètode de càlcul. Per això, tot i que el nombre de persones aturades ha baixat, el percentatge de desocupats és més alt en comparació al mes de juny.

A nivell comarcal, l’atur ha disminuït en 19 dels 30 municipis de la comarca. Al conjunt del Maresme, ha baixat en 495 persones. En total, la comarca té registrades 31.888 persones sense feina, 3.771 menys que el juliol de 2014. Després del canvi de metodologia per calcular la taxa, el Maresme es col·loca en el 16,16% d’atur, més d’un punt i mig per sobre de la mitjana catalana, que es situa al 14,52%. Al Maresme, la construcció és el sector que ha registrat un descens absolut més important, però també és significativa la reducció de l’atur al sector serveis, sobretot a l’hostaleria i a les activitats administratives, i a la indústria. No obstant això, el nombre de persones aturades s’ha incrementat a la comarca entre el grup de professionals científics i intel·lectuals.

ÚLTIMES NOTÍCIES