IniciNoticiesPolíticaTordera pagarà els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana a partir del...

Tordera pagarà els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana a partir del 2016.

IMG-20150730-WA0008El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una moció per liquidar els impostos a l’Agència Tributària Catalana. La proposició va ser presentada pel Grup Municipal d’ERC+Gent de Tordera (GdT). D’aquesta manera, a partir del gener del 2016, Tordera deixarà de pagar els tributs a l’Agencia Tributaria de l’Estat i ho farà directament a la Generalitat. L’aprovació d’aquesta moció respon a la crida que han fet l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i dóna suport a la campanya d’insubmissió fiscal que promou el moviment “Catalunya Diu Prou”.

En aquest sentit, Xavier Pla, regidor d’ERC+GdT, afirma que liquidar els impostos a l’Agència Tributària Catalana és un petit pas per aconseguir la hisenda pròpia de Catalunya. A més, destaca l’origen social d’aquesta proposta.

agencia tributaria catalana pla

Marçal Vilajeliu, regidor de CiU, ha dit que estan implicats en el procés sobiranista. Per aquesta raó, el grup va votar a favor de la moció. No obstant això, Vilajeliu ha dit que el canvi en la tributació del municipi es farà efectiu a partir del 2016.

agencia tributaria catalana vilajeliu

Per altra banda, els dos regidors de la coalició SOM Tordera Entesa van votar diferent. El regidor Salvador Giralt, que pertany a Podem Tordera, es va abstenir, mentre que el regidor Carles Seijo, que forma part d’ICV, va votar favorablement. En aquest sentit, Carles Seijo va expressar el seu suport a qualsevol proposta que ajudi a aconseguir la independència de Catalunya.

agencia tributaria catalana seijo

Altrament, Xavier Martín, regidor de PP, va votar en contra. Assegurava que aquesta pràctica crearà “inseguretat jurídica”.

agencia tributaria catalana martin

La moció, proposada per ERC+GdT, es va aprovar amb els vots favorables de CiU, d’ERC+GdT i del regidor Carles Seijo (SOM Tordera). El Partit Socialista i el regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt, van abstenir-se. El Partit Popular va votar en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES