IniciNoticiesPolíticaL’ajuntament de Tordera aprova una rebaixa del 16% del cost polític del...

L’ajuntament de Tordera aprova una rebaixa del 16% del cost polític del consistori, respecte a les assignacions de fa 4 anys

11427373_414822455393164_16780493_nEl nou consistori de Tordera va celebrar ahir el primer ple de la legislatura, en què el govern municipal CiU i SOM Tordera va donar compte del cartipàs municipal i es van aprovar les noves retribucions que suposen una rebaixa dels sous dels regidors i les aportacions dels grups municipals. El nou govern redueix en 5 el nombre de regidories i limita els sous de càrrecs públics locals, eventuals i d’alta direcció. La reducció global del cost polític de l’ajuntament serà de l’entorn del 16% a través de la reducció d’un càrrec eventual i reduccions de sous que oscil·len entre el 5% i el 18% respecte l’anterior legislatura. Ho explicava l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

assignacions alcalde

El regidor de govern de Som Tordera, Carles Seijo ja apuntava en la presentació del pacte de legislatura que no cobrarien mai més de tres vegades el salari mínim interprofessional.

assignacio som

L’aprovació de les retribucions contempla un total de sis dedicacions exclusives, dues parcials i dues per assistències pels membres del govern del CiU. Pel que fa a les exclusives, El coordinador del govern del regidor Josep Llorens percebrà 44.157 euros anuals, mentre que els regidor convergents Bàrbara Vergés, Sílvia Català i Marc Unió obtindran 36.426 euros anuals. Els regidors de SOM Tordera, Salvador Giralt i Carles Seijo cobraran 31.441 euros anuals. Hi haurà una dedicació parcial de Marçal Vilajeliu que obtindrà 21.856 euros.

La resta de regidors, entre ells l’alcalde Joan Carles Garcia rebran un sou per l’assistència als plenaris i juntes informatives. En aquesta ocasió seran 330 euros per assistència.

El regidor del Partit Popular, Xavier Martín va lamentar l’espectacle generat les darreres setmanes en referència al sous que havien de cobrar el polítics locals. Martín va votar a favor de les retribucions.

assignacions pp

El regidor del PSC, Rafa Delgado va demanar que l’estalvi de la rebaixa dels sous dels regidors del consistori es destinin a la partida de serveis socials.

assignacions psc

El regidor d’ERC, Xavier Pla va valorar positivament la rebaixa del cost polític. Tot i això va assegurar que s’ha de facilitar la combinació de la vida laboral i el servei públic, i que la formula dominant hauria de ser la dedicació parcial.

assignacions erc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar al regidor del PSC que la intenció del govern és augmentar la partida econòmica de serveis socials en els propers pressupostos.

assignacio ciu

Les assignacions als regidors i regidores de l’ajuntament es va aprovar amb els vots a favor de CiU, SOM I PP i el vot en contra del PSC i l’abstenció de ERC. L’organigrama del consistori queda de la següent manera:

L’alcalde de Tordera serà Joan Carles Garcia. Josep Llorens continuarà com a coordinador del govern i comunicació. A partir d’aquí es creen quatre grans àrees: Àrea de Territori i Sostenibilitat encapçalada per Carles Seijo; Àrea de Serveis Personals dirigida per Salvador Giralt; Àrea d’atenció social i promoció econòmica de la mà d’Àngel Pous i l’Àrea de regim interior encapçalada per Marçal Vilejaliu.

Els dos regidors de SOM Tordera s’ encarregaran de les següents regidories: Carles Seijo serà el titular d’Urbanisme, Obres i Serveis, medi ambient i pagesia; Salvador Giralt portarà participació ciutadana i transparència, Sanitat i Tecnologies de la informació. Per la seva banda, els regidors convergents tindran aquestes regidories: Josep Llorens continua a Cultura, Bàrbara Vergés Esports i Civisme, Marçal Vilajeliu continuarà amb Hisenda i recursos Humans, Sílvia Català seguirà a seguretat i agafa festes, via publica, mobilitat i transport; Àngel Pous s’encarregarà de serveis socials, habitatge i ensenyament, i finalment Marc Unió agafa Joventut, promoció econòmica i fires.

ÚLTIMES NOTÍCIES