IniciNoticiesPolíticaComencen les negociacions per formar govern a Tordera. Els candidats no descarten...

Comencen les negociacions per formar govern a Tordera. Els candidats no descarten cap opció i expressen la voluntat de parlar amb tots.

tertulia valoracio resultatsLes eleccions municipals a Tordera deixen un escenari obert a negociacions i pactes per formar un govern estable al municipi. Diumenge CiU va perdre la majoria absoluta i es va quedar amb 7 regidors, ERC i Gent de Tordera es situa com a segona força al municipi amb 4 representants, PSC serà la tercera força amb 3 regidors, SOM Tordera Entesa entra amb força a l’ajuntament amb 2 representants, el PP aconsegueix mantenir un regidor i Poble Actiu Tordera no obté representació municipal. A partir d’ara, és l’hora de fer política i que els partits comencin a negociar per constituir el pròxim 13 de juny el nou ajuntament de Tordera 2015-2019. L’únic partit que ja ha anunciat que es quedarà a l’oposició és el Partit Popular. En la tertúlia de balanç de resultats que va emetre ahir Ràdio Tordera, tots els candidats van expressar la voluntat de negociació per buscar el millor govern per Tordera. Escoltem Joan Carles Garcia (CiU) Xavier Pla (ERC-Gent Tordera) Rafa Delgado (PSC) Carles Seijo (Som Tordera) i Xavier Martin (PP)

tall tertulia balanc 1

De moment cap partit descarta negociar amb ningú, creuen que tot es pot parlar i consensuar. Els candidats defensen un govern estable i que les forces que pactin tinguin programes electorals amb punts en comú. Els participants en la tertúlia van plantejar alguns aspectes bàsics, que marcaran la negociació.

tall tertulia balanc 2

El representants polítics defensen que la negociació ha de ser ràpida i que tots els partits han de cedir per arribar a acords. Davant la possibilitat que part de l’electoral hagin votat CiU i ERC amb la finalitat que sorgeixi un pacte sobiranista. Joan Carles Garcia i Xavier Pla apunten que condiciona. En aquest sentit Xavier Pla assegura que molta gent també ha votat ERC i Gent de Tordera buscant un govern d’esquerres. Altres partits, com Som Tordera i el Partit Popular no creuen que el vot a Tordera tingui un basant nacional.

tall tertulia balanc 3

Malgrat la participació va pujar en més de quatre punts, tots els candidats van coincidir a dir, que preveien una participació més alta i que és necessari que la ciutadania sigui més activa en els processos electorals. Tot i ser convidats per aquesta emissora , cap representants de Poble Actiu Tordera va assistir a la tertúlia de balanç de resultats que podeu escoltar a la carta a www.radiotordera.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES