IniciNoticiesMedi ambientLA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT REPARTIRÀ A PARTIR DE DEMÀ COMPOSTADORS CASOLANS...

LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT REPARTIRÀ A PARTIR DE DEMÀ COMPOSTADORS CASOLANS DURANT SESSIONS INFORMATIVES A LA BIBLIOTECA.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera informa a totes les persones que van sol·licitar el compostador de matèria orgànica que podran recollir-lo durant les sessions informatives que tindran lloc a la sala d’actes de la biblioteca tots els dissabtes  fins al 8 de novembre. L’Àrea de Medi Ambient organitzarà dues xerrades cada dissabte: una a les 9.45 h i l’altra a les 11.30 h, durant les quals s’informarà sobre com utilitzar el compostador per obtenir un adob de qualitat. El compostatge és un procés natural de descomposició de les restes dels residus orgànics del qual s’obté adob per a l’hort i el jardí. A casa es poden reciclar i convertir en adob les restes orgàniques que diàriament s’originen de la poda i de la neteja de les restes vegetals del jardí com ara fullaraca, branques, pinyes, matèria seca, així com la matèria verda, és a dir, gespa tallada, restes de l’hort i restes de menjar sobrant dels àpats diaris: restes de fruita, verdura, closques d’ou i fruits secs, el marró del cafè i les restes de les infusions. El regidor de medi ambient, Carles Aulet, assegura que la gent que ha provat el compostatge n’està molt satisfeta.

Abans de l’estiu, la Regidoria de Medi Ambient va fer una campanya de promoció del compostatge a totes les llars de Tordera amb hort o jardí i va obrir el període de sol·licituds per tal que tots els interessats en fer compost aconseguíssin gratuïtament un compostador. En total, es van interessar en el compostatge més de 300 persones, fet que segons ha informat l’Agència Catalana de Residus ha convertit Tordera en el municipi amb més demanda de Catalunya de compostadors de matèria orgànica amb una xifra superior als 500 compostadors sol·licitats des de l’any 2006. Aquesta dada ha motivat també que Tordera participi al mes de novembre als actes de la  Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, les activitats de la qual s’informaran properament.

ÚLTIMES NOTÍCIES