IniciNoticiesMedi ambientLA PLATAFORMA ECOLOGISTA SALVEM LA VALL DE LA RIERA DE PINEDA DENUNCIA...

LA PLATAFORMA ECOLOGISTA SALVEM LA VALL DE LA RIERA DE PINEDA DENUNCIA UNA TALA D’ ARBRES QUE L’ AJUNTAMENT DE TORDERA FA DINS EL PARC DEL MONTNEGRE.

La plataforma ecologista Salvem la Vall de la Riera de Pineda i l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau han denunciat que l’Ajuntament de Tordera va impulsar «una tala indiscriminada d’arbres» en un espai situat al Parc Natural del Montnegre i el Corredor. En una carta adreçada al director del parc, el representant de la plataforma, David Pavon, exposa que l’avís d’un particular va alertar de l’actuació, «que ha acabat amb bona part dels plàtans, pollancres i robínies del paratge de Cal Capità», a tocar de la riera de Pineda però al terme municipal de Tordera.

Pavon explica que l’actuació ha tingut el vistiplau de l’Ajuntament de Tordera i posa en dubte tant el procediment com la legalitat de la tala duta a terme. L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau denuncia els fets i recorda que van recuperar i netejar l’espai de Cal Capità i hi van instal·lar plafons explicatius i altres elements «perquè la gent en gaudís». Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de Tordera, Carles Aulet, assegura que la tala era necessària «perquè els arbres feien perillar la seguretat d’algunes construccions properes» i que es van demanar els permisos corresponents.

Aulet també va aclarir que l’empresa encarregada de la tala es va quedar la fusta, «el valor de la qual serà descomptat de la factura que presenti al consistori». Les entitats reclamen que des del parc s’exigeixin les responsabilitats necessàries als promotors de la tala i que «amb les despeses al seu càrrec es restauri l’indret».

ÚLTIMES NOTÍCIES