IniciNoticiesMedi ambientL'AJUNTAMENT DE TORDERA AMPLIA LA CAMPANYA DE DIFUSIÓ DEL COMPOSTATGE CASOLÀ A...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA AMPLIA LA CAMPANYA DE DIFUSIÓ DEL COMPOSTATGE CASOLÀ A TOTES LES CASES AMB HORT O JARDÍ. EL TERMINI PER FORMALITZAR LA SOL·LICITUD DEL COMPOSTADOR FINALITZARÀ EL DIA 25 DE JULIOL.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera impulsa de nou la campanya de foment del compostatge casolà per a la gestió i el tractament de la matèria orgànica. La campanya està adreçada a tots els veïns del municipi que disposen a casa d’una zona verda on hi tenen hort o jardí en els quals s’hi genera una quantitat significativa de restes vegetals. Per tal de difondre aquesta mesura, l’Ajuntament de Tordera lliurarà gratuïtament un compostador a tots els veïns que el sol·licitin prèviament. Per fer-ho cal adreçar-se a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament (pl. Concòrdia s/n) o bé trucant al tel. 937643717. Escoltem el regidor Carles Aulet.

El termini per formalitzar la sol·licitud del compostador finalitzarà el dia 25 de juliol. Carles Aulet anima als ciutadans a fer compostatge.

El compostatge és un procés natural de descomposició de les restes dels residus orgànics del qual s’obté adob de qualitat per a l’hort i el jardí.
A casa es poden reciclar i convertir en adob les restes orgàniques que diàriament s’originen de la poda i de la neteja de les restes vegetals del jardí com ara fullaraca, branques, pinyes, matèria seca, així com la matèria verda, és a dir, gespa tallada, restes de l’hort i restes de menjar sobrant dels àpats diaris: restes de fruita, verdura, closques d’ou i fruits secs, el marró del cafè i les restes de les infusions.
Per poder fer compostatge cal situar el compostador a l’ombra en contacte directe amb la terra.

Un cop col·locat ja s’hi pot abocar la matèria seca i la matèria verda sempre a proporcions iguals, un cop per setmana. Si la quantitat abocada es important, es remenarà la barreja per afavorir la seva aireació. Al cap de quatre o cinc mesos ja es pot obtenir compost. Amb aquest sistema es pretén reduir les restes de residus que diàriament van a parar a l’abocador i obtenir un adob de qualitat per a l’hort i jardí.

ÚLTIMES NOTÍCIES