IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT PUJA L’ORDENANÇA DE SUBMINISTRAMENT D’AIGUA POTABLE DAVANT L’IMPOSICIÓ DE L’ACA QUE...

L’AJUNTAMENT PUJA L’ORDENANÇA DE SUBMINISTRAMENT D’AIGUA POTABLE DAVANT L’IMPOSICIÓ DE L’ACA QUE TORDERA TAMBÉ PAGUI EL COST DE CONSTRUCCIÓ DE LA DESSALADORA DE BLANES. EL CONSISTORI TROBA INJUST LA DESICIÓ JA QUE TORDERA NO UTILITZA L’AIGUA TRACTADA D’AQUESTA DESSALADORA.

L’ajuntament de Tordera va aprovar dimecres passat la modificació de l’ordenança de subministrament d’aigua potable. L’Agencia catalana de l’aigua imposa a l’ajuntament a pagar la tarifa d’utilització de l’aigua, un cànon que s’aplica per cobrir els costos de la construcció de la dessaladora de Blanes. Cal recorda que l’infraestructura que no aporta aigua a Tordera. Tot i trobar injusta aquesta imposició, el consistori s’ha vist obligat a repercutir la tarifa entre els usuaris. L’ajuntament ha negociat els darrers mesos amb l’agencia catalana de l’aigua per intentar eliminar la tarifa, converses que no han resultat satisfactòries. Davant aquest situació, l’ajuntament proposa incrementar el cost de l’aigua un 4% en el primer i segon tram i en 20 % en el tercer tram. Per altra banda, la quota fixa passarà del 2’54 actuals a 5’25 euros. L’ajuntament de Tordera ha anunciat que continuarà negociant amb l’ACA davant la disconformitat d’aplicar aquesta tarifa. El regidor d’ERC, Bernat Costas va comparar la modificació d’aquesta ordenança, amb la situació en que es troben els càrrecs electes d’ERC quan prenen possessió del càrrec per imperatiu legal.

El regidor del MAT, Josep Alsina va mostrar el seu rebuig amb l’imposició de l’agencia catalana de l’aigua. Tot i això, Alsina recordava que les modificacions proposades pel consistori garanteixen que qui gasti més aigua pagui més.

En el sentit contrari, es va referir el regidor del PSC, Josep Romaguera que va criticar la manera amb que el govern municipal aplicarà la tarifa imposada per l’ACA.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que el consistori s’ha vist obligat a augmentar el preu de l’aigua en contra de la seva voluntat.

L’ajuntament negociarà amb l’ACA per eliminar la tarifa, sinó ho aconsegueix, pressionarà per aconseguir que el preu de l’aigua estigui unificat a totes les poblacions de l’àrea metropolitana, cosa que no passa actualment. Segons l’agencia catalana de l’aigua la tarifa d’utilització d’aigua és una figura tributària regulada, amb caràcter general, adreçada a la recuperació de part dels costos d’inversió i explotació d’obres i infraestructures hidràuliques. Pel cas de l’instal·lació de tractament d’aigües marines de Blanes, i en l’àmbit de la baixa Tordera, aquesta tarifa ha quedat regulada de forma especifica a partir de l’any 2006. L’ACA assenyala, que la construcció i posada en funcionament de la dessaladora de Blanes, ha suposat per a la seva zona d’influència el poder disposar de 10 Hm3/any d’aigua no extrets de l’aqüífer. L’ajuntament de Tordera recorda que el nostre municipi no es beneficia de l’aigua dessalada a Blanes i per tant es troba injust haver de pagar el cost d’inversió, tal i com obliga Agencia Catalana de l’ aigua.

ÚLTIMES NOTÍCIES