IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT TIRA ENDAVANT L’APROVACIÓ INICIAL D’UNA ORDENANÇA PEL CIVISME I LA CONVIVÈNCIA....

L’AJUNTAMENT TIRA ENDAVANT L’APROVACIÓ INICIAL D’UNA ORDENANÇA PEL CIVISME I LA CONVIVÈNCIA. EL TEXT ESTARÀ EN EXPOSICIÓ PÚBLICA DURANT UN MES PER PODER PRESENTAR-HI AL·LEGACIONS.

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va realitzar ahir l’aprovació inicial de l’ordenança pel civisme i la convivència. L’ordenança es presenta amb la necessitat d’establir un marc de relacions fonamentades en el civisme, la convivència social i les relacions solidàries i respectuoses entre les persones i amb l’entorn. La normativa pretén arbitrar mecanismes per garantir aquest objectiu i en aquest sentit, l’Ajuntament de Tordera potenciarà la formació d’un col·lectiu d’agents cívics que col·laborin a en les tasques d’informació i difusió del contingut de l’ordenança, així com de les campanyes i actuacions que se’n derivin en el sentit de millorar la bona convivència. L’ordenança debatuda ahir en plenari municipal va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció de PSC i MAT. El regidor d’ERC, Bernat Costas va destacar que l’ordenança és un pas més per millorar la convivència en el nostre municipi.

El regidor del MAT, Josep Alsina va demanar millores en la redacció de l’ordenança, unes millores que es podrien solucionar en el període d’exposició publica.

El regidor del PSC, Josep Romaguera es va emplaçar en el període d’exposició publica per poder analitzar el text i aportar les modificacions oportunes.

El regidor de participació ciutadana, Josep Llorens va ser l’encarregat de presentar l’ordenança i va justificar la seva elaboració.

L’ordenança regularà els drets i deures de l’Administració i la ciutadania davant de l’objectiu establert i s’articula en diferents capítols, com ara el manteniment dels espais públics i parcs forestals o prenent mesures contra la contaminació atmosfèrica, acústica, visual i lumínica. La normativa també recull els deures dels ciutadans davant l’ordenació dels residus urbans i comercials en els llocs i horaris destinats a tal efecte, estableix els deures dels propietaris d’animals de companyia, les relacions veïnals i de convivència per garantir el descans aliè, regula els horaris dels establiments de pública concurrència i ordena la circulació de vianants, bicicletes i monopatins per les vies públiques. L’ordenança contempla un capítol destinats a sancions i infraccions que es classificaran segons siguin lleus, greus o molt greus. En qualsevol dels casos, els serveis municipals seran els qui vetllin pel compliment de la normativa. L’ordenança estarà en exposició pública durant 30 dies per poder presentar al·legacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES