IniciNoticiesMedi ambientEL TRIBUNAL DE L’AUDIÈNCIA DE BARCELONA ABSOL EL PASTOR ACUSAT DE L’INCENDI...

EL TRIBUNAL DE L’AUDIÈNCIA DE BARCELONA ABSOL EL PASTOR ACUSAT DE L’INCENDI FORESTAL DEL 2003 A TORDERA, MAÇANET I FOGARS.

El Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona ha absolt Francisco Rodriguez, de 57 anys, del delicte d’incendi forestal pel qual va ser jutjat a finals de gener passat. El processat és un pastor propietari de 466 ovelles i un nombre indeterminat de xais, que va ser jutjat acusat de provocar l’incendi que l’agost del 2003 va cremar 1.240 hectàrees a Tordera, Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva i va obligar a desallotjar 6.000 persones i a tallar l’autopista A-7 i la N-II quan hi havia molta mobilitat pel pont del 15 d’agost. El jurat el va declarar no culpable en aquest judici celebrat a l’Audiència de Barcelona ja que no hi havia proves directes de la culpabilitat del pastor i tot eren indicies i especulacions.

Aquest pastor portava a pasturar les seves bèsties a la finca Can Peyra, dins del municipi de Tordera, i la fiscalia el feia responsable d’aquest incendi de l’agost del 2003 a més d’altres sis que van tenir lloc en aquesta finca entre el 1999 i el 2003, i que afectaven el sotabosc. El veredicte, que no va ser unànime, va considerar que l’acusació es basava en suposicions com l’informe fet pels Mossos d’Esquadra on s’especifica que no van veure ningú calant foc a uns arbustos. Com a conseqüència d’aquest incendi es van cremar 1.240 hectàrees, dels municipis de Tordera, Fogars i Maçanet de la Selva, entre les que hi ha 930 de vegetació forestal. D’aquestes 58 hectàrees corresponen a l’Espai d’Interès Natural dels Turons de Maçanet.

ÚLTIMES NOTÍCIES