IniciNoticiesSalutL’AMBULATORI DE TORDERA PATIRÀ REDUCCIÓ DE PLANTILLA DE CARA AQUEST ESTIU.

L’AMBULATORI DE TORDERA PATIRÀ REDUCCIÓ DE PLANTILLA DE CARA AQUEST ESTIU.

El departament de Salut tindrà aquest 2011 uns 900 milions d’euros menys per gastar que l’any passat, la qual cosa suposa una retallada del 10%. El 66% d’aquests diners s’estalviaran a través el primer pla de xoc presentat per Salut el 27 d’abril i que, a grans trets, contempla una reducció de la despesa administrativa i de farmàcia i de les tarifes que es paguen als centres i proveïdors; mentre que el 34% restant -i que notaran més els usuaris- ha de sortir de la reorganització del sistema sanitari. En aquest sentit, el director de l’ambulatori de Tordera, el doctor Albert Alum ha confirmat que en el nostre municipi es produirà una reducció de plantilla de cara a l’estiu.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/retallades-salut-1.mp3|titles=retallades salut 1]

El Doctor Alum també assegura que, des de l’ambulatori de Tordera, també es farà un control a la despesa farmacèutica.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/retallades-salut-2.mp3|titles=retallades salut 2]

Alum desmenteix els rumors sobre el tancament del servei d’urgències a la nit, ja que el departament de salut no ha informat sobre aquest possibilitat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/retallades-salut-3.mp3|titles=retallades salut 3]

Una desena d’entitats de professionals de l’atenció primària han presentat un manifest contra les mesures del Departament de Salut per retallar un 10% el pressupost del servei bàsic de salut. Consideren que el Govern s’està passant de la ratlla que fins ara garantia una qualitat acceptable en l’atenció mèdica i d’infermeria. El manifest assegura que la tisorada es podria haver evitat amb una reestructuració del sistema sanitari que el fes més eficaç.

ÚLTIMES NOTÍCIES