UNS DESCONEGUTS ROBEN LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DE L’EROLA DE TORDERA .


L’ermita de l’Erola ha patit darrerament un atac vandàlic que ha consistit a sostreure la imatge de la Mare de Déu. Els fets es van produir fa uns dies i s’han donat a conèixer coincidint amb l’Aplec d’Hortsavinyà que s’ha celebrat aquesta mateixa setmana. La imatge que ha estat robada de l’ermita era una còpia de l’original, la qual guarda una veïna de l’Hostal Vell d’Hortsavinya després que fa més de 15 anys es va malmetre i va passar per un procés de restauració. L’ermita d’Hortsavinya on hi havia exposada la Mare de Déu està formada per un petit habitacle i una porta de ferro de fàcil obertura. Quan s’hi celebren les misses aquestes fins i tot es fan a l’exterior ja que hi caben al seu interior poques persones. L’Associació de veïns de les masies d’Hortsavinya s’han fixat com a objectiu prioritari reforçar la seguretat de la porta d’accés a l’ermita. Pel que fa a la imatge que ha estat sostreta s’està estudiant si es fa una nova còpia o bé es posa la imatge original amb un sistema de seguretat especial. Els veïns de l’entitat han lamentat el robatori afirmant que ha estat més el dany moral que han fet que no pas l’econòmic en tractar-se d’una còpia de la imatge original.

Tot i això, algun d’ells ha mostrat la seva indignació, preguntant-se a qui beneficia una bretolada d’aquestes caraterístiques. L’ermita de l’Erola data del segle XVIII i un altre dels objectius d’aquesta entitat és que aquesta ermita de muntanya no es perdi com ha passat amb tantes d’altres. El territori que comprèn les parròquies d’Hortsavinya, Valmanya i Sant Pere del Riu agrupa uns 400 habitants i la pàrroquia d’Hortsavinya la formen un centenar de persones.