IniciNoticiesPolítica CIU DEIXERIA LA MAJORIA ABSOLUTA A L'AJUNTAMENT DE TORDERA I PASSARIA A...

CIU DEIXERIA LA MAJORIA ABSOLUTA A L’AJUNTAMENT DE TORDERA I PASSARIA A TENIR 7 REGIDORS SI ES CONFIRMÉS EL RESULTAT DEL SONDEIG ELECTORAL REALITZAT PER RÀDIO TORDERA. EL PSC, ACONSEGUIRIA UN REGIDOR MÉS RESPECTE L’ANTERIOR MANDAT. ERC I EL GRUP INDEPENDENT MOVIMENT ALTERNATIU TORDERA ENTRARIEN A L’AJUNTAMENT AMB 2 I 3 REGIDORS RESPECTIVAMENT. EL PARTIT POPULAR SERIA L’ÚNICA FORÇA POLÍTICA QUE NO ACONSEGUIRIA REPRESENTACIÓ MUNICIPAL. TOT I AIXÒ, UN 19% DE LA POBLACIÓ ENCARA NO SAP A QUI VOTARÀ I EL 47% DELS ENQUESTATS CREUEN QUE CIU TORNARÀ A GUANYAR LES ELECCIONS.

Ràdio Tordera va realitzar dissabte al matí el primer sondeig electoral de cara als comicis del proper 25 de maig. Segons els resultats, un 19 % dels enquestats encara no sap a quina força política escolliran pel govern de Tordera els propers quatre anys.
Si es confirmessin els resultats del sondeig fet per Ràdio Tordera, Convergència i Unió perdria la majoria absoluta i un regidor respecte l’anterior mandat i es quedaria amb 7 regidors. En canvi, el PSC, augmentaria la seva representació al consistori i passaria a tenir 5 regidors. La novetat a l’ajuntament seria l’entrada del nou grup independent Moviment Alternatiu de Tordera que aconseguiria 3 regidors i Esquerra Republicana de Catalunya que tindria 2 regidors. El partit Popular, seria segons el sondeig de ràdio Tordera, l’única força política sense representació municipal.

L’enquesta realitzada per Ràdio Tordera es va dividir en les diferents zones del terme municipal i en proporció al nombre de votants de cada zona. En Total, es van fer 288 enquestes que representa un 3,3% dels votants a Tordera i el resultat per zones va ser el següent:
Al centre del poble al Ignasi Iglesias, CiU guanyaria amb un 37%, el MAT aconseguiria un 20% dels vots , el PSC amb el 12 % i ERC només el 4% el partit popular no tindria cap suport en aquesta zona.
A Sant Andreu, al col·legi electoral Alcalde Vendrell, El PSC aconseguiria la majoria de vots amb el 35%, la segona força política en aquesta zona seria ERC amb el 15% dels vots, CiU aconseguiria el 10% i el MAT i el PP en quedarien amb un 5 %.
Segons el sondeig electoral, al col·legi Santiago Rusiñol, Els PSC, tornaria a guanyar amb el 28 % del vots, el MAT aconseguiria el 26%, CiU seria la tercera força política en aquesta zona amb un 17%, ERC tindria el 8% i el PP un 2%.
A Sant Pere, CiU arrassaria amb el 40% dels vots dels enquestats, el PSC aconseguiria el 17%, el MAT i ERC tindrien el 10% i el PP el 5% del vots.
A la zona d’urbanitzacions, seria el PSC qui arrasaria amb el 39% dels vots, CiU aconseguiria el 29%, el MAT el 18%, el PP el 4% i ERC no aconseguiria cap vot.
Finalment, els votants de l’IES Lluis Companys, donen suport en un 29% a CiU, i en un 20% el PSC. El 13% dels votants recolzarien a ERC i MAT i el 5% donaria suport al PP.

El sondeig de Ràdio Tordera, també preguntava qui creien que guanyaria les eleccions municipals.
El 47% dels enquestats creuen que CiU tornarà a guanyar les eleccions, el 16% donen la victòria al PSC i ERC, mentre que un 3% creuen que MAT I PP poden guanyar. El 17 %, no s? atreveixen a pronosticar un resultat.

En resum, si es confirmés el sondeig de Ràdio Tordera, CiU patiria una forta davallada i perdria la majoria absoluta amb només 7 regidors, El PSC milloraria els resultats de fa 4 anys amb 5 regidors i el fet més destacat seria l’entrada de dues noves forces polítiques a l’ajuntament de Tordera. El moviment alternatiu de Tordera, formada per un grup majoritàriament jove, aconseguirien 3 regidors i Esquerra republicana de Catalunya, que en tindria dos representants, només el partit popular no aconseguiria representació municipal. Amb aquestes dades, els pactes entre els diversos partits polítics serien els protagonistes del proper mandat a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES