IniciNoticiesSocietatLA COMPANYIA ACESA INICIA LA LICITACIÓ D’OBRES PER L’AMPLIAR DE L’AUTOPISTA DEL...

LA COMPANYIA ACESA INICIA LA LICITACIÓ D’OBRES PER L’AMPLIAR DE L’AUTOPISTA DEL MARESME FINS A TORDERA. L’ADJUDICACIÓ ES PREVEU DINS EL PRIMER TRIMESTRE DE L’ANY 2008.

La companyia Acesa, concessionària de la C-32, ha iniciat la licitació de l’ampliació d’aquesta autopista des de Palafolls fins a l’enllaç amb la futura autovia A-2 entre Tordera i Maçanet amb un pressupost de 61,4 milions d’euros. El diari oficial de la Generalitat publica avui l’anunci pel qual s’informa de l’obertura del procés de licitació d’aquest projecte, que serà adjudicat dins del primer trimestre de l’any 2008, després de l’aprovació definitiva per part de la Generalitat del projecte constructiu de la prolongació de la C-32 entre Palafolls i Tordera. Segons que ha informat la conselleria de Política Territorial, Acesa, l’actual concessionària de la C-32 entre Montgat i Palafolls, impulsarà la licitació i l’adjudicació d’aquestes obres, que tenen un termini d’execució de divuit mesos i es preveu que els treballs comencin en el mes de maig de l’any que ve. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia valora molt positivament l’inici de la licitació d’una obra que porta un important retràs.

Acesa tindrà la concessió del nou tram, que serà lliure de peatge per als moviments interns, els vehicles que recorren només el tram comprès entre l’enllaç de la N-II i el de la GI-600.

El nou tram de la C-32 estarà format per dos carrils de 3,5 metres d’ample en cada sentit de la circulació i s’iniciarà a l’actual enllaç de Palafolls, que es remodelarà.

Més endavant, l’autopista enllaçarà amb la carretera GI-600, que uneix Blanes i Tordera, i en aquest punt es construirà un nou enllaç en forma de rotonda elevada sobre el tronc de l’autopista.

A més, es preveu la prolongació de l’autopista uns 550 metres fins a enllaçar amb la futura autovia A-2, que construirà el Ministeri de Foment entre Tordera i Maçanet. Una obra que segons explica Joan Carles Garcia s’executarà immediatament un cop prolongada l’autopista.

La principal estructura prevista al nou tram de la C-32 és un viaducte de vuit-cents metres de longitud, format per dos ponts paral·lels, que travessarà el riu Tordera i passarà per la zona de Jalpí i sobre la línia del ferrocarril Blanes-Maçanet.

ÚLTIMES NOTÍCIES