IniciNoticiesSocietatUN ESTUDI DEL RACC DETERMINA QUE EL MAL ESTAT DE LA CARRETERA...

UN ESTUDI DEL RACC DETERMINA QUE EL MAL ESTAT DE LA CARRETERA N-II EN EL TRAM PALAFOLLS-JONQUERA AUGMENTA EL RISC D’ACCIDENTS. ENTRE ELS TRAMS MÉS PERILLOSOS ESTÀ EL PAS DE LA N-II AL TERME MUNICIPAL DE TORDERA

Un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha determinat que el mal estat de la carretera N-II en el tram entre Palafolls i la Jonquera augmenta el risc d’accidents. L’increment de circulació en 5.000 automòbils diaris en els dos últims anys, amb un alt nivell de vehicles pesants, i la mitjana anual de morts en aquesta via ha estat de 30 persones. L’estudi del RACC s’ha dut a terme després de les queixes d’alguns socis d’aquest organisme pel mal estat de la via. L’informe s’ha basta a analitzar el nombre de carrils i de voral, la intensitat mitjana diària, l’estat del ferm, el traçat, els elements de protecció, la senyalització informativa (horitzontal i vertical) i els serveis al vehicle i al conductor.
El ferm és un dels aspectes que més s’ha de millorar, i ES posa com a exemple de millora urgent la variant de Girona, la sortida de Vidreres, la de Darnius o el tram de pas de la N-II per Tordera. A més, també es destaca que l’estat del ferm és deficient en un 79% del trajecte d’aquest tram. L’estudi, finalitza recordant que entre els anys 1999 i 2001, en aquesta carretera a la demarcació de girona, s’han produït 89 morts, 232 ferits greus i 900 de lleus.

ÚLTIMES NOTÍCIES