ELS INCENDIS HAN ARRASAT AQUEST ANY 238 HECTÀREES FORESTALS AL MARESME, MAJORITÀRIAMENT A TORDERA.


El foc ha arrasat aquest estiu al Maresme més de 238 hectàrees forestals. Una xifra que feia nou anys que no se superava, des que el 1994 els incendis van cremar 555 hectàrees de la comarca. En total s’han detectat 14 incendis que han cremat 238 hectàrees de boscos. El més gran es va produir el passat 3 d’agost al municipi de Tordera. L’incendi es va unir amb el que s’havia produït a Maçanet i va provocar, per la proximitat de les flames, que els veïns de la urbanització Terra Brava fossin desallotjats. L’incendi de Tordera va cremar 210 hectàrees. El regidor de medi ambient i president de l’agrupació de defensa forestal de Tordera, Carles Aulet, ha explicat com es presenten les tasques de recuperació de la zona cremada.

Carles Aulet ha reconegut que Tordera ha patit aquest estiu el pitjor registre d’hectàrees cremades dels darrers anys.

Gran part d’aquests incendis han estat provocats per les temperatures tan elevades que ha patit la comarca aquest estiu, amb unes temperatures mitjanes que han arribat a superar en quatre graus els valors normals de l’època.
Segons dades facilitades pel Servei de Meteorologia del Consell Comarcal, la precipitació al Maresme Sud durant els mesos de juny, juliol i agost ha estat de només 50 litres per metre quadrat davant els 304 que es van registrar l’any 2002. Pel que fa al Maresme Nord, la precipitació registrada ha estat de 57 litres/m2 davant els 185 de l’estiu passat.
A banda dels grans incendis, durant aquest any també s’han detectat 34 conats que no van arribar a incendis forestals gràcies a la ràpida intervenció dels cossos de prevenció i extinció. A més a més, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i els guardes de la Diputació han detectat 460 actuacions de risc, com ara infraccions de la normativa de prevenció d’incendis forestals, abocaments de residus i d’altres.