IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN CONVENI AMB L’AGENCIA CATALANA DE L’AIGUA QUÈ...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN CONVENI AMB L’AGENCIA CATALANA DE L’AIGUA QUÈ RESOLDRÀ LA SITUACIÓ DE LES AIGÜES RESIDUALS A LES URBANITZACIONS EN UN TERMINI DE 3 ANYS.

L’ajuntament de Tordera va aprovar ahir un conveni amb l’agencia catalana de l’aigua, que resoldrà la situació de les aigües residuals del municipi. El conveni preveu la construcció de diverses depuradores en les urbanitzacions de Tordera. El compromís de l’agencia catalana de l’aigua és resoldre la situació de les aigües residuals de les urbanitzacions de les Ferreres, Sant daniel, terrabrava, agora park, rocarossa, i can domenec, en un termini de 3 anys. El conveni també inclou la construcció d’un local social per l’associació de Sant Pere de Riu, La construcció d’una escola Natura i que el veïns d’aquesta zona tinguin la possibilitat de connectar les seves aigües residuals a la depuradora de l’alt maresme. Precisament, la signatura d’aquest conveni arriba desprès que l’ACA acordés amb els municipis de l’alt maresme construir la depuradora d’aquesta zona a l’antiga Pedrera del Montpalau, dins el terme municipal de Tordera. L’ajuntament va acceptar la ubicació de la depuradora dins el nostre terme municipal, a canvi de diverses contrapartides, entre elles la construcció de les depuradores anunciades. El conveni va ser aprovat per unanimitat dels grups municipals. El regidor de ERC, Bernat Costas va demanar un control per tal que es compleixi el conveni i que els veïns de Sant Pere de Riu puguin tenir totes les garanties que la construcció de la depuradora no els provoqui un greuge en la seva situació actual.
El regidor del MAT, Josep Alsina va supeditar el seu vot a favor, a l’inclusió en el conveni, que el finançament de les depuradores vagi a càrrec integrament de l’agencia catalana de l’aigua.

El regidor del PSC, Josep Romaguera va assegurar que Tordera surt guanyant amb el conveni, ja que es resoldrà un problema històric del municipi.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va destacar que amb l’actuació es resolt un greuge que tenien diverses urbanitzacions del municipi.

El manteniment de les estacions depuradores anunciades aniran a càrrec de l’Agencia Catalana de l’Aigua i no a càrrec del veïns de les urbanitzacions. Els projectes de les depuradores estan ja a exposició pública, amb el compromís que les obres estiguin enllestides en un termini de tres anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES