IniciNoticiesSalutLES PLUGES D’AQUEST HIVERN PORTARAN UNA PRIMAVERA AMB MOLT DE POL·LEN.

LES PLUGES D’AQUEST HIVERN PORTARAN UNA PRIMAVERA AMB MOLT DE POL·LEN.

Les intenses pluges dels mesos de desembre, gener i febrer portaran una primavera amb una elevada concentració de pol·len. L’Associació Espanyola d’Al·lergologia augura que serà un període complicat per a les persones que hi són al·lèrgiques. Es calcula que un 25% de la població té algun tipus d’al·lèrgia i els experts recomanen als pacients estar preparats. Des de l’abril i fins al juliol, s’esperen concentracions de pol·len de gramínies que podrien superar els 5.100 grams per metre cúbic, davant els 2.800 de l’any passat. Amb aquesta previsió, els al·lergòlegs recomanen als pacients afectats que prenguin mesures abans que arribi el bon temps per prevenir els símptomes i no col·lapsar els serveis sanitaris. En concret, recomanen als pacients amb asma pol·línica que l’any passat no van prendre la medicació que visitin el seu metge. El cap de l’ambulatori de Tordera, el doctor Alum assegura que estem en un moment inicial de període d’al·lèrgies primaverals.

Segons el doctor Alum l’al·lèrgia al pol·len es manifesta amb picors als ulls i al nas, llagrimeig i mocs contants i esternuts. També poden aparèixer símptomes asmàtics, dificultat per respirar, tos seca i opressió al pit.

A banda, de les al·lèrgies primaverals, el doctor recorda que n’existeixen d’altres molts freqüents a la nostra població.

Per mirar de reduir els símptomes, l’Associació Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) recomana portar ulleres de sol per evitar la irritació ocular i ventilar la casa després que es pongui el sol. En el cas de viatjar en cotxe, cal portar les finestres tancades i si es connecta l’aire acondicionat cal posar-hi un filtre per pol·len. Les persones al·lèrgiques han d’evitar estar en parcs, jardins i tenir contacte amb la gespa. L’associació informa al seu web dels tipus de pol·len, on són i quines al·lèrgies causen.

ÚLTIMES NOTÍCIES