IniciNoticiesCultura EL POETA I PATRÓ DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE CLAVÉ, MIQUEL...

EL POETA I PATRÓ DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE CLAVÉ, MIQUEL MARTÍ I POL MOR ALS 74 ANYS.

El poeta Miquel Martí i Pol va morir ahir a l’hospital de la Santa Creu de Vic a l’edat de 74 anys. Martí i Pol, un dels màxims exponents de les lletres catalanes, feia dies que estava ingressat perquè s’havia agreujat la seva malaltia, una esclerosi múltiple.
El poeta de Roda de Ter va néixer l’any 1929 i des dels anys setanta aquesta malaltia el va deixar assegut en una cadira de rodes i amb dificultats de parla. Miquel Martí i Pol era padrí i patró del Teatre Clavé des dels seus inicis i havia visitat l’equipament i Tordera en diverses ocasions.
El director del Teatre Clavé, Josep Navarro, ha destacat la figura del poeta com una persona entranyable i generosa.

Precisament, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, havia visitat en les darreres setmanes a Miquel Marti i Pol a l’hospital de Vic, on semblava que evolucionava correctament de la malàltia.

Joan Carles Garcia ha explicat que s’estava treballant amb el poeta en un projecte cultural per Tordera, que s’havia interromput pels seus problemes de salut.

Miquel Martí i Pol va estar present en la inauguració parcial i total del Teatre Clavé. Precisament la plaça de davant de l’equipament porta el seu nom amb motiu de la seva vinculació amb la cultura de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES