IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera es suma a la declaració per uns municipis...

L’Ajuntament de Tordera es suma a la declaració per uns municipis i comunitats cuidadores

La Diputació de Barcelona, una vuitantena de municipis, entre ells Tordera, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis s’han adherit a la Declaració per uns municipis i unes comunitats cuidadores . El text expressa el compromís dels ens locals a entendre les cures “com una activitat essencial per a la vida, així com per a la dinamització social i econòmica dels nostres municipis, que requereix de major reconeixement i de corresponsabilitat personal, social i institucional”. I concreta un decàleg de 10 accions per avançar en els polítiques públiques locals de les cures.   

L’objectiu és posar en valor el paper de l’administració local en la millora dels serveis i recursos de proximitat vinculats amb les cures al llarg del cicle de vida, com l’ajuda domiciliària, les tecnologies d’atenció a la llar, l’adaptació funcional dels habitatges i l’assistència personal; l’atenció integrada i la cooperació publico-comunitària, així com el suport a les persones cuidadores. En declaracions a La Xarxa, la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, Lluïsa Moret, aposta per un sistema públic de cura a les persones i un reconeixement laboral digne.

Cures Diputació

Aquesta declaració per uns municipis i comunitats cuidadores  s’han concretat en unes jornades dedicades a les “Cures en la Comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals” realitzades al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES